Patrick van den Hoeven Transport

Wie van vrachtwagens houdt, moet zeker eens een kijkje nemen bij P. v/d Hoeven Transport in Woerden. Het bedrijf is opgericht in 1991 door Patrick v/d Hoeven, die al sinds zijn jongere jaren gefascineerd is door de imposante werkpaarden van voornamelijk het merk Scania. Na een aantal jaren had hij inmiddels een flink wagenpark staan van zo’n 20 verschillende vrachtwagens. “Er is geen lekkerder gevoel dan het klapperen van zo’n dikke 8-cilinder”, lacht Patrick. “Het rijden in deze machines geeft mij echt het gevoel dat je “King of the Road” bent’. Het is een hobby die mij erg veel voldoening geeft”. Want een hobby is het zeker! Veel mensen in de regio Woerden (en daarbuiten) hebben ze vast wel eens gezien. De wit-groene Scania’s van P. v/d Hoeven Transport. Inmiddels een begrip in binnen- en buitenland.

Het bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met de nationale én internationale transport. “Wij zijn een klein team van enthousiastelingen voor de branche en daarnaast gek van vrachtwagens. Maar wat maakt ons anders dan de anderen vraagt u zich wellicht af? “Wij zijn een hecht team van jongens en meiden die meer doen dan alleen vrachtwagen rijden, het is voor ons een passie”, aldus Fedor: een van de vaste rijders van P. v/d Hoeven Transport. “Wij krijgen de mogelijkheid om zelf invloed uit te oefenen op de afwerking van de vrachtwagen waar wij in rijden, zo is elke vrachtwagen anders en dus ‘uniek’. Patrick heeft een duidelijke uitleg hiervoor: “Uiteindelijk zijn deze vrachtwagens de werkplek waar wij urenlang in aanwezig zijn, dus proberen wij ze zo comfortabel mogelijk te maken. Natuurlijk wil het oog ook wat, daarom passen wij de kleurstelling en type opbouw altijd op onze huisstijl af. En dat valt bij velen in de goede smaak.

Voor en door fans!

Inmiddels hebben wij een behoorlijke ‘fanbase’ opgebouwd van mede-enthousiastelingen met oog voor vrachtwagens. Zo zijn wij een aantal jaren geleden begonnen met merchandising, hierbij kun je natuurlijk denken aan schaalmodellen van de diverse modellen die wij hebben rijden, maar ook alle soorten hebbedingetjes, kleding én custom onderdelen voor vrachtwagens. Dit beheert mijn vrouw Liesbeth, zij onderhoud óók onze socialmedia-kanalen en heeft daardoor direct contact met veel van onze fans. Het is natuurlijk een kwestie van vraag en aanbod. Liesbeth is zelf een behoorlijke knutselaar, dus een aantal van de items die wij online en op shows verkopen heeft zij zelf in haar atelier gemaakt. Wij werken daarnaast samen met een aantal bedrijven gespecialiseerd in diverse types merchandising.

Patrick heeft inmiddels een indrukwekkende collectie van (oldtimer) vrachtwagens waarmee ze ook diverse shows en andere tentoonstellingen afgaan. Wij doen ook jaarlijks mee met de contest ‘Mooiste Truck van Nederland’ georganiseerd door Truckstar te Assen maar zijn ook regelmatig te vinden op diverse andere shows in binnen- en buitenland. Dit is voor Patrick dé perfecte manier om zijn passie te combineren met zijn dagelijkse beroep.

Wij nodigen iedereen uit ons te volgen op Facebook en Instagram, maak een praatje met ons, deel je mooiste foto’s en vergeet niet om een kijkje te nemen in onze vernieuwde webshop!
Wij staan voor u klaar!

Team P. v/d Hoeven Transport